SOLID BUILDING OVERPELT

Een ijzersterke reputatie is vaak de sleutel tot succes. Solid Building Overpelt (SBO) heeft in de bouwsector inderdaad een goede naam verworven. Het onafhankelijke familiebedrijf blinkt immers al meer dan 40 jaar uit in het realiseren van industriële gebouwen en van diverse andere staalconstructies.

Toonaangevend in Europa
Het succesverhaal van Solid Building Overpelt (SBO) begint in 1978. Tony Rutten is niet alleen thuis in staalconstructie, hij voelt ook het ondernemersbloed door zijn aderen stromen. En dus neemt hij een firma over die beschikt over veel expertise inzake … mijnbouw! Zijn bedrijf kent een vliegende start en na twee jaar al heeft SBO, dat toen nog Staalbouw Overpelt heette, in de bouwsector een niet te veronachtzamen plaats op de kaart van Europa veroverd . De constante aandacht voor duurzame kwaliteit en degelijke service brengt een sneeuwbaleffect op gang. Want al snel breidt de actieradius van SBO zich uit naar Duitsland, Nederland en Luxemburg en naar Frankrijk, Engeland en Polen. De rest van de wereld wenkt …

Van vader op zoon
In 2011 neemt Kris Rutten het roer over van zijn vader. SBO krijgt een nieuwe naam: Solid Building Overpelt (SBO) . De jonge gedelegeerd bestuurder legt zich resoluut toe op de meest uiteenlopende takken van de industriebouw in binnen- en buitenland.

Specialisaties en sterktes
Vandaag is Solid Building Overpelt (SBO) gespecialiseerd in het optrekken van industriële gebouwen en van kantoor- en handelscomplexen. Met zijn specifieke staalconstructies voor attractieparken en voor de entertainmentsector, voor bruggen en leuningen maakt Solid Building Overpelt (SBO) hier het verschil omdat het samenwerkt met aannemingsbedrijven die aan dezelfde hoge kwaliteitseisen voldoen als zij. Een andere sterkte van SBO zijn de gecompliceerde constructies voor de chemische nijverheid en voor de petrochemie.
Wat dan de rode draad is in de brede waaier van diensten en producten die SBO aanbiedt? Volle aandacht voor de wensen en verwachtingen van de klant en voor de kwaliteit van de producten!

ONS TEAM

Ons team deskundigen levert geen half werk. En Solid Building Overpelt (SBO) heeft heel wat kennis, expertise en talent in huis. 45 gedreven medewerkers beheren ieder project van het ontwerp tot de oplevering.

Experts in het vak
De eigen tekenafdeling staat in voor uiterst gedetailleerde en nauwkeurige CAD-uitvoeringstekeningen. Toegewijde ingenieurs voeren op de studiedienst accurate stabiliteitsstudies uit voor o.a. funderingen, daken, wanden, … Ook de eigen productie- en montageploegen streven naar kwaliteitswerk. Want onze geschoolde vaklieden en onze hoogopgeleide en gecertificeerde lasingenieurs hebben passie voor hun vak.

Eén aanspreekpunt
Waar we nog meer uniek door zijn? Door de manier waarop we omgaan met U, de klant. Vanaf het eerste contact worden onze klanten begeleid door een gedreven projectingenieur, die de volledige opvolging en coördinatie van het project verzorgt. Hij is de vertrouwenspersoon die actief met U meedenkt. Hij is voor U het aanspreekpunt voor alles wat bij het projekt komt kijken. En … hij is echt wel van alle markten thuis: architectuur, techniek en productie, maar ook reglementeringen, milieunormen en financiering, ze zijn hem geenszins vreemd. Zo kunnen wij ook een perfecte timing van het bouwproces garanderen.

PRODUCTIE

Alleen het beste is goed genoeg. Precies daarom staat Solid Building Overpelt (SBO) aan de top. In onze vestiging in Pelt produceren we staalbouwcomponenten van de hoogste kwaliteit. Precies zoals U verkiest.

Uitgebreid machinepark
Onze 6000 vrierkante meter grote werkplaats is bijzonder goed uitgerust. Met o.a. een CNC-gestuurde zaag-en boorstraat, een brand portal en een pons-knipmachine. Maar ook met high-end lasapparatuur, een automatische straalmachine en een spuiteenheid. Vernuftige tools om elke component afzonderlijk te beschermen tegen corrosie en te voorzien van de gewenste kleur in de vereiste verfdikte. Volledig conform de wettelijke normen en reglementeringen.

Superieure kwaliteit
Als klant plukt U de vruchten van de volledig door ons gecontroleerde productie en montage. Het levert U kant-en-klare staalbouwcomponenten op. Van een superieure kwaliteit!