SOLID BUILDING OVERPELT

Een ijzersterke reputatie is de sleutel tot succes. Solid Building Overpelt (SBO) heeft veel naam gemaakt in de bouwsector. Ons onafhankelijk familiebedrijf blinkt uit in het realiseren van industriegebouwen en staalconstructies. Al meer dan 40 jaar.

Toonaangevend in Europa
Het succesverhaal van SBO begint in 1978. Tony Rutten is goed thuis in staalconstructies en voelt het ondernemersbloed door zijn aderen stromen. Hij neemt de firma over die thuis is in structuren voor de mijnbouw. Zijn bedrijf neemt een vliegende start en twee jaar later zet hij SBO op de Europese kaart. De duurzame focus op kwaliteit en service brengt een sneeuwbaleffect op gang. Al snel breidt de actieradius uit naar Duitsland, Nederland, Luxemburg, Frankrijk, Engeland en Polen. Ook de rest van de wereld lonkt.

Van vader op zoon
In 2011 neemt Kris Rutten het roer over van zijn vader. Onder de nieuwe benaming Solid Building Overpelt legt de gedelegeerd bestuurder zich resoluut toe op de meest uiteenlopende industrietakken in binnen- en buitenland.

Specialisaties en sterkmakers
Vandaag is SBO gespecialiseerd in het optrekken van industriële gebouwen en kantoor- en handelscomplexen. Ook met onze specifieke staalconstructies maken wij het verschil. Denk aan constructies voor attractieparken en de entertainmentsector, staalstructuren in samenwerking met kwalitatieve aannemingsbedrijven, bruggen en leuningen. Nog een sterkmaker zijn gecompliceerde constructies voor de petrochemie en de chemische nijverheid. De rode draad in onze brede waaier van diensten en producten? Onze volle aandacht voor klant en kwaliteit!

TEAM

Een deskundig team is het halve werk. Solid Building Overpelt heeft veel kennis en talent in huis. Onze 45 gedreven medewerkers beheren elk project vanaf het ontwerp tot de oplevering.

Experts in het vak
De interne tekenafdeling staat in voor CAD-uitvoeringstekeningen. Uiterst gedetailleerd en nauwkeurig. Op de studiedienst voeren toegewijde ingenieurs accurate stabiliteitsstudies uit. Voor funderingen, daken, wanden, noem maar op. Ook met eigen productie- en montageploegen streven wij voortdurend naar kwaliteitszorg. Onze geschoolde vakmannen en hoogopgeleide, gecertificeerde lasingenieurs hebben een passie voor hun vak.

Eén aanspreekpunt
Wat maakt ons nog meer uniek? Vanaf het eerste contact wordt een klant begeleid door een gedreven projectingenieur, die de volledige opvolging en coördinatie verzorgt. Een vertrouwenspersoon, die actief meedenkt met u als klant. Eén enkel aanspreekpunt, dat van alle markten thuis is. Van architectuur, techniek en productie tot reglementeringen, milieunormen en financiering. Zo garanderen wij u de perfecte timing van het bouwproces!

PRODUCTIE

Alleen het beste is goed genoeg. Solid Building Overpelt staat aan de top. In onze vestiging te Pelt produceren we hoogkwalitatieve staalbouwcomponenten. Precies zoals u het verkiest.

Uitgebreid machinepark
Onze 6000 vierkante meter grote werkplaats is bijzonder goed uitgerust. Inclusief een CNC-gestuurde zaag- en boorstraat, brand portal en pons-knipmachine. Maar ook met high-end lasapparatuur, een automatische straalmachine en een spuiteenheid. Vernuftige tools om elk component afzonderlijk te beschermen tegen corrosie en te voorzien van de gewenste kleur en verfdikte. Volledig conform de wettelijke normen en reglementeringen.

Superieure kwaliteit
Als klant plukt u de vruchten van onze gecontroleerde productie en montage. Het levert u kant-en-klare staalbouwcomponenten op. Van een superieure kwaliteit!